Alleen op wintersport of single groepsreis boeken?

Alleen op wintersport gaan, veel te regelen.

Wie alleen op wintersport gaat, heeft een hoop te regelen. Vliegticket, hotel, skikleding, skipas, reisverzekering met wintersportdekking en veel meer. En als je met je auto naar de wintersport bestemming rijdt, is een vignet voor de autosnelwegen in o.a. Oostenrijk verplicht en moet je auto in goede conditie zijn. In de meeste wintersportlanden zoals Oostenrijk en Italië zijn winterbanden verplicht. Aan alleen op wintersport gaan, zitten voordelen en nadelen. Het grootste nadeel kan zijn dat je tijdens de wintersport vakantie een gevoel van eenzaamheid kan krijgen. Een reden om een wintersport groepsreis te boeken? Met anderen op skivakantie gaan? Een single groepsreis naar de sneeuw?

Alleen op wintersport, voordelen en nadelen.

Wat is het voordeel van alleen op wintersport gaan?  Het belangrijkste plus punt van alleen op skivakantie gaan, is dat je de volledige vrijheid behoudt. Lekker zelf je programma bepalen, rusten en actief zijn in de sneeuw wanneer het jou uit komt. Nadelen van alleen reizen zijn er zeker ook.  Eenzaamheid ligt op de loer, je hebt minder sociale contacten en moet eventuele problemen ook zelf oplossen. De uitdrukking “samen staan we sterker” geldt ook voor een wintersport vakantie.  Daarnaast is een voordeel van een wintersport groepsreis dat je van anderen kunt leren een betere skiër te worden. En natuurlijk is het apres ski gebeuren bij een gezamenlijke wintersport vakantie niet onbelangrijk. Of je nu op wintersport vakantie gaat naar Winterberg, Tirol, Salzburgerland, Val Thorens of een andere wintersport bestemming, apres ski kan heel gezellig zijn. Als je een wintersport accommodatie voor groepen zoekt, je vindt deze hier.  Als je alleen op wintersport vakantie gaat en je regelt alles liever individueel, kan je beter een hotelkamer boeken aan de piste.

Groepsreis boeken, niet alleen op wintersport.

Als je niet alleen je skivakantie wilt vieren en een sociaal persoon bent, is het boeken van een wintersport groepsreis een goede keuze. Je kunt dit doen via bijvoorbeeld Tui, Kras Reizen of Vrij Uit. Een groepsreis betekent dat je met een groep reist en gezamenlijk van wintersport en apres ski geniet. Meestal bestaat zo een groep uit een 18 a 22 personen. Soms bestaat een groep uit maar 10 a 12 personen, het is net wie de reis organiseert en wie zich inschrijven. Het is wel belangrijk een skivakantie groepsreis te boeken met gegarandeerd vertrek.  Alleen dan weet je zeker dat de reis doorgaat en niet bij te weinig deelnemers geannuleerd wordt.

Met andere alleenstaanden op wintersport.

Met andere singles op wintersport naar Oostenrijk, Frankrijk of Italië?  Je kunt bijvoorbeeld via Single Snow een alleenstaanden ski vakantie boeken. Deze single wintersport reis is ook geschikt voor alleenstaanden. Deelname is vanaf 25 jaar en je kunt je ook inschrijven voor een alleenstaanden skivakantie in de leeftijdsgroep 30 tot 40, 40 tot 50 en 55 +. Er zijn meerdere reisorganisaties met als specialiteit single wintersport groepsreizen. Van een ski weekend tot een 8 daagse alleenstaanden wintersport vakantie. Een single groepsvakantie biedt gezelligheid en veiligheid.

 

Niet alleen met kerstmis?

Je kunt ook je wintersport reisje als kerstreis boeken. Er worden rond kerstmis vele kerstreizen voor alleenstaanden georganiseerd waaronder single kerst skireizen. Je boekt dan met kerstmis een ski vakantie met gelijkgestemden. De sfeer tijdens een kerstreis is meestal erg goed. Deze tijd van vrede en verzoening past ook prima met een wintersport groepsreis.

Wat kost een wintersport groepsreis voor alleenstaanden?

Als je wilt weten hoeveel een single wintersport groepsreis kost, kijk dan op deze pagina.  Hier vind je aanbiedingen van de meeste wintersport single reisorganisaties. Ook voor een single weekend in Oostenrijk of Italië. De meeste wintersport reizen voor alleenstaanden hebben een duur van 7 of 8 dagen en deze boek je inclusief vervoer, skipas en overnachting. Rond de 700 a 800 euro heb je al een fijne wintersport vakantie.