Detox vakanties zijn goed voor je

Waarom detox vakanties goed voor je zijn.

Iedereen heeft last van maagzuur, je zwaar voelen en je moeilijk kunnen bewegen. Soms is overgewicht de oorzaak, soms vervuiling van je lichaam. Detoxen is dan de oplossing. Een detox kuur of sapkuur nemen, doet wonderen. Het is niet altijd eenvoudig tijd te vinden voor te detoxen. Detox vakanties daarentegen werken wel. Zeker als je een detox en afslank vakantie boekt in groepsverband.  Een sapkuur volgen en je lever reinigen.Dat is wat detoxen met je doet. Een reinigingskuur doet wonderen. Hier vind je meer informatie over detox vakanties.

Verschil afvalvakanties en detox vakanties?

Bij een detox vakantie ligt het accent vooral op het reinigen van de lever en schadelijke afvalstoffen zoals opgeslagen vetten in de lever verwijderen. Dat je door een aantal dagen te detoxen ook gewicht verliest, is in principe bijzaak.  Bij afval vakanties ligt de nadruk vooral op gewichtsbeheersing, afslanken en dus kilo’s kwijtraken. Bootkampen zijn bijvoorbeeld bedoeld om fitter te worden en af te slanken.

Waar kan je een detox vakantie boeken?

Detox vakanties worden met name georganiseerd door Puur en Kuur en Spa Dreams. Zij zijn specialist in gezondheidsreizen en kuurreizen. Maar ook tijdens bijvoorbeeld een yoga weekend kan je detoxen en afslanken. Je kunt bij beide organisaties kuurreizen en afval vakanties boeken.

Zijn detox vakanties gezond?

Een paar dagen op sapjes leven en kuren, is zeker gezond. Het is echter ongezond om een heel jaar lang te sapkuren en geen vast voedsel te gebruiken. Bij een gezonde levensstijl hoort natuurlijk ook voldoende beweging en mindfulness.  Geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als een goede fysieke conditie. Vandaar dat detox- en afslankvakanties vaak worden gecombineerd met yoga of mindfulness.