Eenoudervakanties. vakanties voor single ouders

Eenoudervakanties, de leukste manier om als single ouder op vakantie te gaan.

Wie als alleenstaande ouder een leuke groepsvakantie zoekt, kan een groeps eenoudervakantie boeken.  Eenoudervakanties zijn reizen voor single ouders welke georganiseerd worden door specialisten zoals Estivant, Marislife en One2gethertravel. Het kenmerk van een eenoudervakantie is dat je je samen met andere alleenstaande ouder gezinnen een vakantie beleeft en er een recreatieprogramma is voor kinderen en ouders.  Anders dan bij single reizen gaan de kinderen wel mee. Bij een single reis is dat niet het geval.  Je kunt in de zomer een eenouder groepsreis boeken maar dit ook in de herfstvakantie of winter doen. Alle eenoudervakanties zijn super gezellig.

De voordelen van eenoudervakanties.

Iedere alleenstaande ouder ervaart tijdens zijn of haar vakantie met de kinderen wel eens een gevoel van eenzaamheid. Bij een eenouder vakantie is dat veel minder. Je maakt immers onderdeel uit van een groep gelijkgestemden die meestal ook nog eens in dezelfde leeftijdsgroep zitten. Vaak vinden de kinderen daarnaast makkelijk speelmaatjes en heb je als single ouder, als je dat wilt, ’s avonds gezelschap. Dat je allemaal single ouder bent, verbindt.  Je hebt als het ware al een band met elkaar voor je elkaar goed kent.  Een ander voordeel van eenoudervakanties is dat er een uitgebreid recreatie programma is voor de kinderen en als de kinderen het fijn hebben, hebben de ouders het ook fijn. En als laatste voordeel, tijdens een eenoudergezinsvakantie word je echt in de watten gelegd en alles voor je geregeld. Je hebt ook zelf als gescheiden ouder of weduwe of weduwnaar even een zorgeloze vakantie.

Eenoudervakanties en wintersport.

Als de kinderen al wat groter zijn, is een wintersportvakantie natuurlijk ook heel gezellig en leuk.  Je kunt een eenouder wintersportvakantie boeken met bijvoorbeeld Estivant of Cirkel Reizen boeken naar Oostenrijk of Italië. Een zorgeloze en supergezellige wintersport eenoudervakantie wel te verstaan. Deze eenouder wintersport reizen zijn met name geschikt voor eenoudergezinnen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar.

Voor welke leeftijden?

Eenouderreizen kun in de regel boeken voor kinderen die niet ouder zijn dan 17 jaar. Bij One2gethetertravel ligt de grens van de eenouder gezins vakanties op 21 jaar. Bij Marislife hebben ze ook 1 ouder vakanties voor de zogenaamde ukkies. Voor eenoudergezinnen met hele kleine kinderen. Tip: Je kunt ook een last minute eenouder groepsreis boeken voor de zomervakantie. Bespaart je veel geld!