Gezond leven, hoe doe je dat?

Gezond leven dat willen we toch allemaal?

Als we ons als mens afvragen wat we de komende jaren het liefste zouden willen dan komt een “goede gezondheid”  bijna altijd op de eerste plaatst. gezond oud worden, dat willen we toch allemaal?  Maar, gezond leven, hoe doe je dat?? Hoe vermijd je te veel stress, kan je gezonder eten en meer bewegen. Waarom moeten we minder vlees en dierlijke producten consumeren om gezond uit te kunnen worden en waarom raakt veganisme steeds meer in??  Gezonder leven, het lijkt makkelijker dan je het uitspreekt. De mens staat bloot aan vele verleidingen, als je echt gezonder wil leven moet je leren betere keuzes te maken. Biologisch eten, bepaald voedingssupplementen, edelgistvlokken, veganistisch eten en mindfulness, het helpt allemaal om gezond uit te kunnen worden. Op deze pagina een aantal tips om gezonder oud te worden.

Te veel stress, voor niemand goed.

Eén van de oorzaken dat veel mensen een Burn out hebben of ziek worden, is dat ze te veel stress in hun leven hebben. Te veel stress kan tot ziektes lijden, een te hoge bloeddruk en zelfs tot de dood.  Als je echt gezond wilt leven, doe je er goed aan om te veel stress te vermijden en dagelijks op een gezonde manier te ontspannen.Lees regelmatig een goed boek, ga wandelen, fietsen, zwemmen of doe een andere sport. Ga regelmatig uit eten maar vermijd te veel alcohol, suiker, dierlijke vetten en ander ongezond eten. Ga het verenigingsleven in maar neem ook tijd om niets te doen. Mindfulness, regelmatig rust nemen, mediteren, aan jezelf werken. Het helpt je relativeren en beter met stress om gaan.  Daarnaast is een goede nachtrust heel belangrijk. Kan je niet goed slapen?? Gebruik dan Sint Janskruid, het natuurlijke middel bij stress en slapeloosheid.

Veganistisch eten, voor iedereen goed.

In de toekomst hebben we op deze aarde 10.000.000.000 mensen. En al die mensen moeten eten Pas nog hebben wetenschappers geconcludeerd dat we ons voedingspatroon drastisch moeten veranderen. Met onze huidige levensstijl en overconsumptie kan de aarde nooit alle mensen te eten geven. Veganistisch eten is de oplossing. Veganistisch eten is niet alleen de oplossing voor het toekomstig voedseltekort. Het draagt bij aan minder welvaart ziektes en duidelijk is geworden dat veganisten minder snel kanker krijgen. Veganisme heeft veel meer voordelen. Je kunt met een veganistische levensstijl niet alleen gezonder oud worden, de aarde en dieren varen er wel bij. Daarnaast is een veganistisch levensstijl veel beter voor ons milieu.

Gezond leven en een betere weerstand opbouwen.

In deze wereld met veel stress, veel ongezonde voeding en te hoog levensritme, is het belangrijk om voldoende weerstand op te bouwen. Zowel qua fysieke als geestelijke weerbaarheid. We kunnen om meer weerstand in de winter te krijgen, bijvoorbeeld echinaforce forte gebruiken, een natuurlijk middel of regelmatig sporten en naar de sauna gaan. Zo ga je fit op vakantie! Ook het beoefenen van yoga, mindfulnes,  meditatie en het volgen van een cursus zelfvertrouwen kan helpen je weerstand en weerbaarheid te vergroten. Ouders die hun kinderen gezond en met bepaalde regels opvoeden, dragen bij aan de werstand en weerbaarheid van hun kinderen. Je kunt dus op vele manieren werken aan een gezond en evenwichtig leven waarbij jij zelf bepaalt hoe je leven er uit ziet en waarbij je beter met tegenslagen om kunt gaan. Een gezond leven heeft dus ook alles met gezondheid en weerbaarheid te maken.

Meer weerstand met Echinaforce forte.

In de winter komen veel mensen zonlicht en vitamine D te kort. We komen minder buiten en bewegen te weinig. Daardoor wordt onze weerstand minder. Gelukkig zijn er natuurlijke middelen die onze gezondheid kunnen verbeteren en onze weerstand verhogen. Eén van de natuurlijke middelen om de weerstand te verhogen is het gebruik van Echinaforce forte. Duizenden mensen in Nederland gebruiken in de winter Echinaforce forte druppels of tabletten. Ook het gebruik van kruidenthee zoals brandnetelthee of sint janskruid thee kan onze weerstand verhogen. Natuurlijke voedingssupplementen en kruiden, goed dat ze er zijn!

Meer biologisch eten,  leven zonder gif.

Er wordt ontzettend veel gif gebruikt bij de productie van ons voedsel. Hormonen en antibiotica in vlees en bestrijdingsmiddelen in ons groente en fruit. De hoeveelheid gif die gebruikt wordt in de landbouw en tuinbouw is onvoorstelbaar. Gezond leven betekent zoveel mogelijk gif in ons eten en drinken vermijden. Koop daarom zoveel mogelijk biologische producten. Het is beter voor de mens, het milieu, de dieren en de aarde.

Gezonde vakanties boeken en meer relaxen.

We gaan als gemiddelde Nederlander steeds vaker op vakantie. Meestal gaan we dan luieren,  vaak uit eten, soms boeken we een actieve vakantie of relax vakantie. Boek eens een yoga retreat, wellness vakantie of mindfulness vakantie. Het is op een andere manier genieten tijdens je vakantie maar je gezondheid vaart er wel bij!  relax vakanties, voor iedereen goed.

Je hele leven actief blijven en gezonder ouder worden.

Als je je afvraagt wat je moet doen om als oudere gezond te blijven, is er eigenlijk maar één advies. Blijf vooral actief. Mijn moeder van 84 jaar doet nog veel vrijwilligerswerk en is super actief.  Ze wordt nauwelijks ouder, gebruikt nauwelijks medicijnen en is bijna nooit ziek. Als je wilt weten, een gezond leven, hoe doe je dat?? Blijf vooral actief.