Groepsaccommodatie voor familieweekend boeken

Een familieweekend groepsaccommodatie boeken.

Familieweekend accommodaties worden ook wel grote groepsaccommodaties genoemd. Als een familieweekend gaat organiseren en op zoek gaat naar een geschikte groepsaccommodatie, ontdek je al snel dat het vergelijken van grote groepsaccommodaties het vergelijken van appels en peren is. De verschillen tussen familieweekend accommodaties zijn groot. Kies je voor luxe of eenvoud?? Een accommodatie om te kunnen overnachten dicht bij huis of ver weg? Ook bij de juiste keuze van een groepsaccommodatie speelt geld een rol.  Luxe groepsaccommodaties zijn nu eenmaal duur.

Familieweekend accommodaties voor 20 personen.

Accommodaties voor familieweekenden 20 personen zijn de grootste groep binnen accommodaties voor families. Deze familiehuizen hebben meestal 6, 7 of 8 slaapkamers en 2 a 3 badkamers en toiletten.  Meestal wordt er een groepsaccommodatie 20 tot 30 personen gehuurd, soms ook een luxe vakantievilla of vakantieboerderij. Familieweekend accommodaties voor groepen van rond de 20 personen vind je in Nederland, België, Italië, Frankrijk en alle landen van Europa. Ook de 20 persoons familieweekend accommodaties aan de Belgische Kust en de Ardennen zijn populair. De meeste familieweekenden zijn weekenden met opa, oma, kinderen en kleinkinderen. Vaak gaat het dan om groepen van rond de 20 personen.

Grote groepsaccommodaties 20 tot 70 personen.

Grote groepsaccommodaties tot 70 personen zijn vaak verbouwde kastelen en landhuizen. Soms zijn er kastelen met zwembad te huur, ideaal voor een familiefeest. Hoe meer faciliteiten een grote groepsaccommodatie heeft en hoe dichter bij de zee, bossen of natuurgebied, hoe hoger de prijs. Er zijn wel 40 persoons kastelen met privé zwembad en sauna waar je meer dan 5.000 euro voor een weekend betaalt. Dit type kasteel wordt ook vaak verhuurd in het kader van een huwelijksfeest of bruiloft.

Waarom je een waarborgsom moet betalen bij huren familieweekend accommodatie.

Of je  nu een groot vakantiehuis, villa of kasteel als familieweekend accommodatie huurt, je moet in bijna alle gevallen een waarborgsom betalen. Een waarborgsom varieert van 200 tot wel 2.000 euro en is voor de huiseigenaar een zekerheid als je schade toebrengt aan de groepsaccommodatie. Soms is een waarborgsom ook bedoeld om de kosten van gas, water en elektriciteit te betalen. Wifi is meestal gratis. Meestal stort de huiseigenaar of reisorganisatie de waarborgsom binnen een 14 dagen weer terug.

Waarom een omheinde tuin in je voordeel werkt.

Een vakantiehuis met omheinde tuin biedt veel voordelen. Niet alleen biedt het je veel privacy en kan een afscheiding van bomen voor schaduw in de familieweekend accommodatie zorgen. Een weekend met kinderen of honden is ook fijn in een vakantieverblijf met omheinde tuin.

Voldoende badkamers en toiletten, aandachtspunt bij familieweekend.

Als je een groepsaccommodatie gaat huren, let dan met name op het aantal slaapkamers, badkamers en toiletten. Als iemand midden in de nacht naar het toilet moet en 2 verdiepingen naar beneden moet lopen, is dat niet fijn. Er dient op iedere verdieping een apart dames- en herentoilet te zijn, en nog beter, in iedere slaapkamer een toilet.

Als je een vakantiehuis met jacuzzi in België huurt voor je familiefeest, houd dan rekening met de corona regels. Niet altijd leuk maar wel altijd noodzakelijk helaas.