Als mindervalide op vakantie

Als mindervalide op vakantie gaan in een mindervalide bungalow.

Wie een fysieke beperking heeft en op vakantie wil gaan, kan een mindervalide bungalow huren.  Mindervalide bungalows zijn namelijk aangepast voor gehandicapten, ouderen en mensen met een fysieke beperking.  Maar waar kan je als gehandicapte of mindervalide nu het beste je aangepaste vakantiebungalow huren en hoe weet je nu op welke wijze de accommodatie aangepast is? In deze blog een aantal vragen en  antwoorden. Een rolstoelvakantie kan zeker aangenaam zijn.

De voorzieningen in een mindervalide bungalow zijn bij iedere accommodatie anders.

Wat het niet eenvoudig maakt, is dat iedere aangepaste accommodatie andere aanpassingen heeft voor gehandicapten en mindervaliden. Bij de ene vakantiewoning is alleen de slaapkamer rolstoelvriendelijk gemaakt, terwijl bij de andere mindervalide bungalow badkamer, toilet, huiskamer en keuken zijn aangepast en er in een slaapkamer op de begane grond een tillift is en hoog-laag bed. De verschillen tussen de verschillende aangepaste bungalows en vakantiehuizen kunnen enorm groot zijn.  Daarom is het zaak goed uit te zoeken welke accommodatie geschikt is voor welke personen. Het maakt een wereld van verschil of een vakantieverblijf voor mindervaliden op de juiste manier is aangepast.

Ook geen enkele aangepaste groepsaccommodatie is hetzelfde.

Wat voor mindervalide vakantiebungalows geldt, geldt ook voor aangepaste groepsaccommodaties. Geen enkel groepsverblijf is hetzelfde en dat geldt al helemaal voor de aanpassingen.  Als een groot vakantiehuis bijvoorbeeld over een binnenzwembad beschikt, is voor iemand met een ernstige fysieke beperking meestal een tillift noodzakelijk. Weinig grote vakantiehuizen en groepsaccommodaties met een overdekt zwembad hebben de beschikking over een tillift.  Gelukkig hebben de meeste groepsaccommodaties met aanpassingen voor gehandicapten wel bedden die in hoogte versteld kunnen worden en aangepaste toiletten ( met verhoogde toiletten en ) en badkamers of douches die aangepast zijn. Sommige groepsaccommodaties zijn zelfs gecertificeerd voor een groepsvakantie met mindervaliden.  Het aantal van deze is echter beperkt en lang niet alle groepsaccommodaties zijn volledig geschikt voor een rolstoelvakantie.

Waar een mindervalide bungalow huren?

Als je een mindervalide bungalow of aangepaste vakantiewoning of groepsaccommodatie wilt huren, kan je bijna niet bij een particuliere vakantieverhuurder terecht. Wel zijn er websites waar je online een vakantieverblijf voor gehandicapten kunt boeken. Eén van die websites is www.mindervalide-bungalows.nl. Daar kan je mindervalide bungalows en aangepaste groepsaccommodaties huren. Ook voor groepen die rolstoelafhankelijk zijn en een rolstoelvakantie in Nederland, België, Duitsland, Italië of elder in de Benelux of Europa willen huren.