Op vakantie in Europa

Op vakantie in Europa

Als de vakantietijd weer is aangebroken weten de meeste vakantiegangers niet hoe snel ze weg moet. Wij Nederlanders vinden het heerlijk om tijdens onze vakantieperiode in het buitenland te vertoeven. Dit is ook erg logisch als je kijkt naar het weertype in Nederland, het is namelijk altijd afwachten of het gaat regenen of dat het droog blijft. Terwijl in landen als Frankrijk, Spanje, Griekenland en Portugal de kans op slecht weer vele malen kleiner is. Dit maakt het niet alleen mooier om op vakantie te gaan maar ook relaxter omdat je nu één grote zorg minder hebt. Naast het ‘veilige’ weer kiezen de Nederlanders ook voor Europese landen omdat de reistijd kort is en de normen en waarden over het algemeen erg gelijk zijn.

Portugal, één van de populairste vakantie gebied

Zoals hierboven al eerder is vermeld trekken veel reizigers naar het zuiden van Europa om daar de tijd van hun leven te ervaren. Over het algemeen hebben deze mensen baat bij een passieve vakantie waarbij de meeste tijd wordt gespendeerd aan het water maar in een vakantieland zoals Portugal is er ook veel te zien op het gebeid van cultuur. De rotsachtige kust, eeuwenoude dorpjes, knusse baaitjes en betoverende natuur zijn ook al een paar redenen waarom je dit land zeker moet bezoeken. Het populairste gebied, samen met de grote steden als Porto en Lissabon, is Algarve waar het overgrote deel van de toeristen naar toe gaat. Hier is namelijk veel te doen en de bezienswaardigheden zijn hier dan ook ontelbaar. Veel toeristen die al eens in Algarve zijn geweest zullen beamen dat de klantvriendelijkheid en service van topkwaliteit is. Niet voor niets komt het daarom ook veel voor dat mensen hier vaak weer naartoe gaan. Je moet er dus snel bij zijn als je een vakantiehuis in Portugal gaat huren.

Kom tot rust en laat je betoveren door de schoonheid van de Algarve

De populairste regio van Portugal is te verdelen in drie delen: West-Algarve, Centraal-Algarve en Oost-Algarve. Ieder gedeelte heeft haar eigen bezienswaardigheden waardoor veel toeristen die al eens naar Algarve zijn geweest ervoor kiezen om weer terug te gaan. De meeste mensen kiezen ervoor om gemiddeld een week op vakantie te gaan naar het buitenland. Een goed verblijf is daarom essentieel. Eén van de meest gekozen verblijfsmanieren zijn de prachtige vakantiehuizen die in de Algarve gebouwd zijn. De huisjes zijn over het algemeen voorzien van een zwembad en beschikken over een prachtig uitzicht. Veel mensen geven aan dat ze genieten van de Portugese sfeer die in de vakantiehuizen hangt. Hierdoor krijg je niet alleen het Portugese gevoel maar ook besef je dan vaak pas dat je lekker op vakantie bent en kun je de stress van school en werk achter je laten.

Fantastische vakantie in Griekenland boeken.

Een andere parel in Europa is Griekenland. Veel natuurgebieden in Griekenland zijn door de massa toeristen nog niet ontdekt. Ook op eilanden zoals Corfu of Kreta kan je nog volop genieten. Net zoals in de Algarve vind je in Griekenland nog verlaten strandjes, gebieden waar nog stilte huurt en waar geen jongeren komen. Als je een goedkope vakantie in Griekenland wilt vieren, boek dan een last minute vliegticket Griekenland en een last minute vakantiehuisje of appartement. je boekt al een last minute vakantiehuis Griekenland vanaf 250 euro per week. Ook ideaal voor een vakantie Griekenland met hond.