Op vakantie met je huisdier

Op vakantie met je huisdier, een hele onderneming.

Op vakantie met je huisdier gaan is best een grote onderneming. Of je nu met je hond op vakantie wil, een poes hebt of een paard, een vakantie met huisdier vraagt altijd meer voorbereiding.  Zowel wat vervoer betreft, eten en drinken om mee te nemen als de accommodaties om met je hond, paard of poes te overnachten.  En dan nog maar niet te spreken over een vakantie met je huisdier in het buitenland. Dan heb je ook nog eens rekening te houden met allerlei strenge regels.  Op deze pagina wat tips om een vakantie met je huisdier wat eenvoudiger te maken. Deze tips kan je ook gebruiken als je een weekend met je hond weg wil gaan.  Ook dan is enige voorbereiding noodzakelijk.

Een accommodatie vinden om met je huisdier te overnachten.

De meeste tijd gaat zitten in het vinden van een accommodatie waar jij en je huisdier kunnen verblijven. Of je nu een vakantie met huisdier in Overijssel, Drenthe, Gelderland of Zeeland boekt, een vakantieverblijf vinden waar huisdieren echt welkom zijn valt niet altijd mee, zeker niet als je een vakantiewoning met omheinde tuin zoekt. Gelukkig is er de website vakantiehuis-omheind-tuin waar je meer dan 1.000 huisdiervriendelijke vakantiehuizen met afgesloten tuin vindt.  Ook als je een vakantiehuis met omheinde tuin in het buitenland vindt, zijn er volop opties.

Een vakantieverblijf vinden als je huisdier een paard is.

Met je paard of pony op vakantie?? Dan is het noodzakelijk dat je een vakantieverblijf vindt welke geschikt is voor een vakantie met paard of pony. Een vakantieboerderij met paardenstalling en weiland zou ideaal zijn. Op de startpagina vakantie met paard vind je veel adresjes waar jij en je paard een vakantie kunnen boeken.  Je vindt er ook vakantiehuizen Nederland met paardenstalling. Op vakantie met je huisdier gaan, is zeker als je huisdier een paard of pony is een hele klus. Ook het vervoer van paard of pony moet goed geregeld zijn en wellicht moet je een paardentrailer huren.

Op vakantie met je huisdier naar Frankrijk.

Als je een vakantie met huisdier in Frankrijk wil boeken, heb je te maken met de regels die gelden voor vervoer van honden, katten en paarden in Frankrijk. Houd er rekening met dat bepaalde inentingen verplicht zijn en ieder huisdier een eigen paspoort moet hebben. Daarnaast moet je huisdier gechipt zijn. Een vakantie met hond, kat , paard of pony in Frankrijk is ontzettend leuk maar er zitten wat haken en ogen aan.  Zeker als je een vakantie met hond in Frankrijk hebt geboekt, is er werk aan de winkel.

Voeding meenemen voor je vakantie.

Of je nu een vakantie of weekend met hond, paard of poes hebt geboekt, het is handig en verstandig om voeding voor je huisdier mee te nemen.  Niet alleen is eten voor je huisdier op je vakantieadres wellicht niet verkrijgbaar, het is er meestal ook veel duurder. En als je hond aan een bepaald merk hondenvoeding gewend is, is het fijn dat je dit merk ook op je honden vakantie bij je hebt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *