Relaxen met sint janskruid

Waarom je met sint janskruid kunt relaxen.

Aan sint janskruid, met de latijnse naam Hypericum perforatum, worden eigenschappen toegedicht die voor ontspanning kunnen zorgen. Dit komt omdat deze plant in feite een natuurlijke antidepressiva is en tevens verlichting kan bieden bij stress en neerslachtigheid. Kortom, st janskruid kan je in een bepaalde mate een relaxed gevoel geven.

Welke stoffen zitten er in sint janskruid?

Er zitten een aantal stoffen in sint janskruid die ervoor zorgen dat het werkt bij spanning, slapeloosheid en stress. De werkzame stoffen zijn hypericine, hyperforine en pseudohypericine. Deze stoffen hebben als het ware een opbeurende werking, je ervaart minder spanning en kunt daardoor beter relaxen. De fabrikanten van medicijnen maken dankbaar gebruik van de eigenschappen van de st janskruid en verwerken deze in producten tegen depressiviteit en voor een betere nachtrust.

In welke vorm kan je st janskruid kopen?

Als je zelf wilt ervaren wat Hypericum Perforatum voor jou kan betekenen, is de beste manier om het te ondervinden het product in een bepaalde vorm te kopen. Er zijn veel mogelijkheden. Koop bijvoorbeeld st janskruid in tabletvorm, als capsule of in een kruidentinctuur. Of ga heerlijk slapen met st janskruid thee. Jacob Hooy bijvoorbeeld heeft heerlijke kruidenthee te koop.

Stoppen met roken.

Wist je dat st janskruid ook kan helpen om met roken te stoppen? Het vermindert de trek in een sigaret. Een hele goedkope manier om van het roken af te komen. Let wel op, het kruid kan de werking van geneesmiddelen beĆÆnvloeden.