Spirituele vakanties

Spirituele vakanties, als je spiritualiteit belangrijk vindt.

Spirituele vakanties worden ook wel spirituele reizen genoemd. Voorbeelden van dit bijzondere type reizen zijn yoga reizen, meditatie reizen, mindfulness vakanties en ayurveda reizen. Ook worden wandelvakanties vaak georganiseerd in combinatie met spirituele reizen waardoor je niet alleen werkt aan je conditie en van de natuur kunt genieten maar ook op spirituele plekken en krachtplaatsen komt waar duizenden jaren geleden mensen hebben gewoond die zich ook bezig hielden met mystieke zaken en spiritualiteit. Denk aan de Inca’s in Peru of bepaalde krachtplaatsen in Ierland, Schotland of Ierland. Je kunt dan ook spirituele vakanties binnen en buiten Europa boeken. Naast de spirituele groepsreizen naar bijvoorbeeld Peru, Egypte of Ierland zijn er ook groepsreizen met een hoog spiritueel gehalte in bijvoorbeeld Engeland, Duitsland of Frankrijk te boeken. In feite heeft ieder land een aantal spirituele plekken met een geschiedenis die tienduizenden jaren terug gaat.

Spirituele vakanties zijn meestal groepsreizen.

Het is goed om te weten dat deze reizen meestal groepsreizen zijn. Je gaat op een spirituele reis met gelijkgestemden. Zo een spirituele groepsreis wordt meestal begeleid door een gids die alles van het land, de historie en de spirit weet.  De sfeer is tijdens deze groepsreizen meestal optimaal en het komt vaak voor dat je weer met nieuwe vrienden in aanraking komt. Zo zijn deze reizen ook goed voor je vermogen om hechte vriendschappen met anderen te kunnen maken.  Overigens wordt er tijdens deze spirituele groepsreizen meestal vegetarisch gegeten en is er aandacht voor mens, dier en milieu. Spirituele reizen zijn dus ook duurzame reizen. Deze reizen zijn tevens mindfulness reizen. Goed voor de mind dus.

Spirituele reizen en meditatie.

Bij de meest reizen met spiritualiteit is meditatie een vast onderdeel. Meestal begin je de dag met yoga en meditatie maar vanzelfsprekend staat het iedereen vrij om daaraan wel of niet deel te nemen. Meditatie reizen, yoga reizen en ayurveda reizen, goed voor lichaam en mind. Zie ook de speciale meditatie reizen. Je kunt overigens ook als single aan meditatie reizen deelnemen. Met name Puur en Kuur biedt single friendly reizen aan.

Spirituele reizen naar verre bestemmingen.

De meeste spirituele vakanties zijn verre reizen. Landen zoals Peru, Egypte, Nepal en Sri Lanka hebben een schat aan cultuur en spiritualiteit te bieden. Maar natuurlijk moet je wel open staan voor het onbekende. Alleen dan komt een spirituele reis optimaal tot zijn recht.