Tips mannenweekend

Leuke activiteiten voor een mannenweekend

Waarom een mannenweekend ontzettend leuk is. Een man heeft soms even tijd nodig voor zichzelf of voor zijn vrienden. Een weekendje weg met de mannen is dan ook een echte aanrader. De grote vraag is dan alleen wat je kan gaan doen om een mannenweekend legendarisch te maken. Welke leuke activiteiten voor een mannenweekend maken het verschil en zal je niet snel meer vergeten. Wij hebben het wat makkelijker voor jullie gemaakt en enkele leuke activiteiten voor een mannenweekend op een rijtje gezet.

Paintballen tijdens het mannenweekend

Een mannenweekend moet natuurlijk in het teken staan van adrenaline en entertainment. Paintballen is misschien wel één van de leukste activiteiten voor jou en je vrienden. Je kan het opnemen tegen een andere mannengroep of zelf groepjes vormen. Paintballen is mogelijk in de buitenlucht of in een overdekte loods. De geweren lijken net echt, het voelt soms alsof je terecht bent gekomen in een spelletje Call of Duty. De verfkogels komen redelijk hard aan en worden afgevuurd met een snelheid van ruim driehonderd kilometer per uur. Gelukkig krijgen alle deelnemers wel een masker en een speciale overall toegewezen, zodat je voldoende bescherming hebt. Paintballen kan op verschillende manieren, aangezien er diverse opties zijn qua speltype. Het kan zijn dat jij de vlag van de andere partij moet veroveren of het is iedereen voor zichzelf.

Bezoek een spannende voetbalwedstrijd

Mannen zijn dol op voetbal, tenminste de meeste mannen. De sport is niet weg te denken en bestaat al een hele lange tijd. Tegenwoordig kan je relatief eenvoudig een voetbalwedstrijd bezoeken. Je kan ervoor kiezen om een wedstrijd in Nederland te bezoeken, bijvoorbeeld van Ajax of het Nederlands elftal. Het is nog leuker om het mannenweekend of vriendenweekend compleet te maken met een voetbalreis. Er worden voetbalreispakketten aangeboden naar FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Manchester United, Liverpool en ga zo nog maar even door. Na de wedstrijd kunnen jullie nog even de kroeg induiken en de avond goed afsluiten. Het zal beslist een mannenweekend worden om nooit meer te vergeten.

Rondleiding door een bierbrouwerij

In Nederland zijn er de afgelopen jaren heel wat bierbrouwerijen bijgekomen. De bierliefhebbers nemen geen genoegen meer met alleen Amstel en Heineken, het zijn de speciaal bieren die de boventoon voeren. Je kan tijdens een mannenweekend ook besluiten om een bierbrouwerij te bezoeken en erachter te komen hoe een biertje nu eigenlijk tot stand komt. Het belangrijkste van alles, je mag na afloop van de rondleiding aanschuiven bij de bierproeverij. Het is leerzaam en ook nog eens onwijs gezellig.

Skiën in Winterberg

Wintersporten is een hobby of een passie voor vele Nederlanders. Je hoeft er eigenlijk niet eens ver voor te reizen. Een mannenweekend in het authentieke Winterberg is een geweldig idee. Het skigebied ligt op circa drie uur rijden en is dus eenvoudig te bereiken. Het plaatsje in Sauerland heeft veel te bieden. Je kan de hele winter door blijven skiën of snowboarden, mede dankzij de honderden sneeuwkanonnen in het skigebied. Na een dagje wintersporten kan je nog even gaan nagenieten in de Skihut der Brabander en de echte après-ski ontdekken. Bij een vriendenweekend in Winterberg zijn diverse mooie hotels te vinden, maar het is ook mogelijk om met de hele mannengroep in een appartement te overnachten.

Kroegentocht

Een stedentrip in eigen land is ook zeker een aanrader voor een onvergetelijk mannenweekend. Kies één van de grote steden in Nederland uit, bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven of Utrecht. Boek een mooi hotel en beleef de avond van je leven. Een kroegentocht is vermakelijk en gezellig. Je kan op eigen houtje meerdere kroegen bezoeken in de stad. De kroegen zijn vaak behoorlijk verschillend. De ene kroeg is gespecialiseerd in speciaal bieren, terwijl de ander juist geweldige cocktails serveert. Zorg ervoor dat jouw hotel dichtbij het uitgaansgebied is gevestigd, zodat je gemakkelijk jouw bed weer kan vinden.