Vakantie in de Dolomieten

Vakantie in de Dolomieten, oneindig veel mogelijkheden.

Wie van bergbeklimmen of rotsklimmen houdt, weet dat de Dolomieten in Oostenrijk ideaal zijn voor de beginnende bergsporter. Wie graag in de bergen en natuur wandelt en de Dolomieten heeft ontdekt, komt altijd weer terug. Wie van een actieve natuurvakantie houdt, weet de Dolomieten ook te waarderen en wie de beste skipistes van Oostenrijk en Italië zoekt, komt ook in de Dolomieten terecht. Kortom, een vakantie in de Dolomieten biedt veel mogelijkheden. Ook in het kader van een groepsreis Italië, een wandelweekend of een vakantie met kinderen. En natuurlijk kun je een heerlijke wintersportvakantie in de Dolomieten boeken. En voor wie het nog niet weet, een last minute vakantie met je hond in de Dolomieten is ook niet verkeerd.

Vakantie in de Dolomieten indien je van bergwandelen houdt.

Als je de wandelvakanties in Europa op een rij zet, komen er altijd een aantal wandelgebieden als favoriet tevoren. De Dolomieten behoren dan ook zeker tot één van de mooiste wandelgebieden van Europa, voor een wandeling  met oudere kinderen, groepswandelingen,  single reizen, sneeuw wandelen en bergwandelen. Overal vind je mooie wandelroutes die langs rotspartijen, afgronden en natuurpaden leiden. Je wandelt door authentieke dorpjes, kan soms kilometers ver kijken en ontmoet ook de “stilte”.  Wandelen in de Dolomieten is een unieke belevenis en geschikt voor de beginnende wandelaar als de ervaren sneeuw wandelaar. Meerdere reisorganisaties zoals SNP Natuurreizen en Tui organiseren groepswandelreizen in de Dolomieten. Voor een groepswandelvakantie Dolomieten in de lente, zomer, herfst of winter.

Rotsklimmen in de Dolomieten.

De Dolomieten zijn het gebied om te rotsklimmen. Als je nog geen ervaring hebt met rotsklimmen in echte bergen en je wilt een rotsklim cursus volgen, is er veel mogelijk.  Onder andere Bergsportreizen.nl verzorgt vakanties in de Dolomietren waarbij je leert rotsklimmen. Ervaren instructeurs leren hoe jij met een maximale veiligheid kunt bergklimmen. De Dolomieten zijn ook de plek voor de geoefende rotsbeklimmer.

Vakantie in de Dolomieten met hond.

Zoek je een vakantiebestemming in Europa voor lange natuurwandelingen met de hond?  Een vakantie met de hond in de Dolomieten is genieten. Bijna alle wandelgebieden zijn geschikt voor wandelingen met de hond ook al moet de hond soms wel aangelijnd zijn. Ook is het mogelijk in de Dolomieten mogelijk een vakantiehuisje met hond te huren.  Ook als je een wandelvakantie in de Dolomieten met 2 of 3 honden wilt boeken, zijn er chalets en vakantiehuisjes te huur waar 1, 2 of 3 honden zijn toegestaan. Hier boek je een vakantiehuisje met hond in de Dolomieten.

Vakantie in de Dolomieten met kinderen.

Wie denkt dat wandelen in de Dolomieten alleen is iets voor volwassenen en rotsbeklimmers, heeft het mis. De Dolomieten zijn zeker ook geschikt voor een actieve vakantie met oudere kinderen. Wandelen in de Dolomieten is één groot avontuur. En niet alleen vanwege de mooie rotspartijen en de prachtige vergezichten. Ook kan je in de Dolomieten fantastisch kamperen.  Veel campings in de Dolomieten zijn gezinsvriendelijk en goed betaalbaar. Bezoek eens een grot, natuurpark of ga skiën met de kinderen. Ook een wintersport vakantie in de Dolomieten is fantastisch voor kinderen.