Vakantie in de natuur

Tips voor het boeken van een vakantie in de natuur.

Vakantieplannen voor de aankomende zomervakantie? Boek dit jaar eens een vakantie in de natuur. Huur een huisje in het bos, een vakantiehuisje in de duinen of aan de kust. Blijf dit jaar in Nederland en geniet van de Nederlandse natuur.

Kamperen in de natuur

Nederland telt vele natuurterreinen en natuurcampings. Deze liggen altijd midden in de natuur. Wil je genieten van een natuurvakantie Nederland zonder veel luxe dan is kamperen op een natuur kampeerterrein ideaal. Er zijn wel minimale voorzieningen maar je vindt er wel ruimte en rust. Met name de natuurkampeer campings van Staatsbosbeheer zijn de moeite om eens te verkennen. Een andere optie is “kamperen bij de boer”. Leuk in het kader van een vakantie in de natuur met kinderen.

Huisje in het bos

.
Wil je een vakantie in de natuur vieren maar ben je op zoek naar een wat luxere vakantie mogelijkheid, denk dan eens aan het huren van een huisje in het bos. Nederland is méér dan de Veluwe of het Drents Friese Wild. In bijna iedere provincie in Nederland vind je bossen en soms ontmoet je er herten, bevers of een das. Ben je wel eens op de Utrechtse Heuvelrug geweest? Daar vind je de Kaapse bossen. Een prachtig stukje natuur in midden Nederland. Onze tip, huur een huisje in het bos met sauna. Dan kan je naast de ontspanning in het bos ook genieten van wellness. Het huren van zo een wellness huisje in het bos is zekere ook een goed idee voor een weekendje weg.

Huisje in de duinen, veel natuur

Is het huren van een huisje in het bos al fantastische, een huisje in de duinen huren, is nog specialer. Wat dacht je van een korte vakantie in de duinen van Terschelling? De Waddeneilanden zijn uniek binnen Europa en je vindt er een ongekend natuurschoon. Ook Schiermonnikoog en Vlieland bieden een garantie voor een echte “ontspan” vakantie. Als je een huisje midden in de duinen wilt huren en je bent gericht op Nederland zijn zeker ook de Schoorlse Duinen een aanrader. Ook in Zuid-Holland en Zeeland kan je een huisje in de duinen huren en genieten van een natuur vakantie Nederland.

Huisje aan zee

Wie de de denkt aan een natuur vakantie Nederland, denkt wellicht niet direct aan het huren van een huisje aan zee. Een vakantie aan zee in Nederland wordt vaak geassocieerd met Scheveningen of Zandvoort aan Zee. Nederland kent echter ook rustige stranden zonder massa toerisme. Ga maar eens kijken op de stranden in Walcheren, Zeeland. Daar is het relatief rustig en kan je volop genieten van het strand, de duinen, bossen en overige natuur.