Vakantie Thailand

Thailand, één van de meest indrukwekkende landen op aarde.

Wie een rondreis Azië wil maken, moet zeker ook Thailand bezoeken. Een vakantie en rondreis Thailand is méér dan indrukwekkend. Niet alleen vind je in Thailand prachtige tempels, bergen, grotten en eilanden. Thailand heeft een eeuwenoude cultuur en traditie waarbij het Boeddhisme centraal staat. Thailand ligt in Zuid-Oost Azië en de hoofdstad is Bangkok. Thailand was de afgelopen weken in het nieuws toen een voetbalteam en coach in de grotten verdwaalde en op eigen kracht deze grotten niet meer kon verlaten. Een grote internationale reddingsactie zorgde ervoor dat iedereen gered werd. Helaas liet een Thaise duiker het leven bij deze actie. De Golf van Thailand, Laos, Cambodja en Myanmar, worden vaak in één woord genoemd als mensen het hebben over een rondreis Thailand of Zuidoost-Azië.

Bergvolkeren in Thailand.

In Thailand wonen vele berg stammen die helaas gediscrimineerd worden. Het is een kwetsbare minderheidsgroep die wel belangrijk is voor het toerisme. De hoogste berg is 2590 meter en heet de Doi Ithanon. In het gebied rond deze berg vind je vele rivieren en stromingen en vruchtbare grond. Het is een gebied voor een vakantie Thailand. In het zuiden van Thailand vind je tropische regenwouden, ook deze zijn zéér geliefd bij toeristen. In het Noorden vind je uitgestrekte bossen. Je vindt hier onder andere de teakboom.

Badplaatsen in Thailand.

Je kunt als je een rondreis Thailand maakt vele kanten op. Maar wist je dat er ook prachtige badplaatsen zijn waar het als toerist goed vertoeven is? De gemiddelde temperatuur is er 27 graden. Dat maakt het land ideaal voor een strandvakantie. Hier vind je meer informatie over Thailand, ook over de Thaise keuken.

Waar boek je een rondreis Thailand?

Tientallen reisorganisaties hebben zich toegelegd op rondreizen Thailand. Of je nu een duikvakantie, strandvakantie, bergvakantie of culturele vakantie wilt boeken, Thailand is binnen het vakantie segment Azië een absolute topper. Je kunt bij bekende reisorganisaties zoals Fox Reizen, NRV of Djoser een fantastische groepsreis Thailand boeken. Het land is ideaal voor een relax vakantie.