Vakantie voor singles

Waar kan je als single op vakantie?

Wie alleenstaand is en van reizen en vakanties houdt, weet het als geen ander.  Alleen op  vakantie gaan is niet altijd eenvoudig en een vakantie in een ver land boeken als single vrouw al helemaal niet. Single groepsreizen zijn dan ideaal. Maar wat is een vakantie voor singles dan en waar kan je deze boeken?? In deze blog aandacht voor alleenstaande reizen en groepsreizen. Want ook als single heb je het nodig om er af en toe tussen uit te gaan. Hierbij maakt het niet uit of je 20 of 65 bent, homo of hetero. Single vakanties zijn voor iedereen toegankelijk, leeftijd, ras of geloof maakt gelukkig geen verschil.

Vakantie voor singles, honderden bestemmingen en types reizen.

In het algemeen zijn vrijgezellen hoger opgeleid en hebben meer vakantiegeld te besteden dan niet singles. Vandaar dat er honderden single vakanties zijn met verre bestemmingen. Van single vakanties naar Zuid-Afrika tot Australië, Midden-Amerika tot Antarctica. Hoger opgeleiden boeken vaak duurdere reizen dan lager opgeleiden. Maar als je alles overziet dan komt het er op neer dat bijzondere reizen naar bijzondere bestemmingen vaak single reizen zijn en de 50 plussers veelvuldig op vakantie gaan. Als single kan je ook op vakantie binnen Nederland, de Benelux of Europa. En ook als je wat minder te besteden hebt, zijn single reizen interessant. Je kunt als alleenstaande ook een leuke single kampeervakantie boeken, bijvoorbeeld.

Als single op vakantie als je van sporten houdt.

Ben je sportief aangelegd en wandel en fiets je graag?  Er zijn vele actieve single vakanties te boek, van zeilvakanties tot wandelvakanties, bergklimreizen en fietsvakanties.  Ook de zogenaamde wijnreizen zijn bij singles populair. En dan het liefst ook wijn proeven natuurlijk. Sportieve alleenstaanden kunnen dus een actieve en sportieve vakantie boeken. Bij Tui kan je kiezen voor een actieve vakantie met biologische maaltijden.

Houd je van festivals?

Singles die van festivals houden, kunnen single reizen boeken waarbij het bezoeken van bijvoorbeeld muziekfestivals centraal staat. In de regel geven met name alleenstaanden in de leeftijd van 20 tot 50 zich op voor deze festival reizen. Als single op vakantie gaan en festivals gaan is laagdrempelig. Je maakt snel contact met je medereizigers. Kijk maar eens naar de festivalreizen van bijvoorbeeld Sawadee of Djoser.

Duurzaamheid en single vakanties.

Ben je single, heb je een duurzame levenswijze en wil je ook graag een vakantie boeken waarbij duurzaamheid centraal staat. Reisorganisaties zoals Koning Aap, Djoser en Sawadee hebben duurzaamheid in hun groepsreizen geïntergreerd. Het zit als het ware in hun DNA. Als je als single een vakantie wilt boeken met aandacht voor people, planet en profit, zit je bij deze reisorganisaties goed. Zie hier duurzame single reizen.

Als single en alleenstaande ouder op vakantie.

Als je met je kinderen een eenoudergezin vormt, zijn de mogelijkheden om op reis te gaan, soms wat beperkter. Toch zijn er mogelijkheden voldoende, zowel voor een individuele vakanties, een groepsreis met kinderen als een eenoudervakantie.  Kijk hier welke eenoudervakanties er zijn. Als single heb je dus vele mogelijkheden om op vakantie te gaan, ook als je een alleenstaande vader of moeder bent.

Wat als je rolstoelafhankelijk bent?

Als je afhankelijk bent van een rolstoel en een groepsreis wilt maken, kan je een rolstoelvakantie boeken. Maar ook bij een rolstoelvakantie heb je verschillende mogelijkheden. Van het huren van een aangepaste groepsaccommodatie of vakantiewoning tot het boeken van een complete zorgvakantie. Single reizen waarbij er tevens gelet wordt op de rolstoelvriendelijkheid van een accommodatie zijn er zeker ook maar dat aanbod is beperkt. Singles met een fysieke beperking kunnen wel degelijk een groepsreis boeken!