Vakantiehuis ecologisch

Vakantiehuis ecologisch huren.

Wat is een vakantiehuis welke ecologisch gebouwd is?    Een vakantiehuis met ecologisch principe is een accommodatie welke zo milieuvriendelijk gebouwd is en waarbij aandacht is voor afvalscheiding, duurzame verwarming en isolatie.  Hierbij zijn in de ene duurzame vakantiewoning een aantal aspecten van duurzaam bouwen ingevoerd terwijl een ander huisje voor 100 % met natuurlijke materialen en aandacht voor het milieu gebouwd is. Je vindt in heel Europa duurzaam gebouwde vakantiehuizen. Vaak worden ze verwarmd middels zonnepanelen of aardwarmte en heel soms zelfs wordt er energie opgewekt via de wind middels een kleine windmolen. Een ecologisch vakantiehuis belast het milieu minimaal.

Leem en hout zijn duurzaam, ideaal voor ecologisch vakantiehuis.

Een vakantiehuis welke ecologisch gebouwd is, is vaak van leem of hout gebouwd. dat zijn de meest duurzame grondstoffen om een huis mee te bouwen.  Een ecologisch vakantiehuisje is vaak een houten natuurhuisje of chalet, gelegen in het groen en ver weg van de grote massa. Vind hier een ecologisch vakantiehuis.  Een ecologische vakantie kan op veel manieren worden ingevuld, ook via eco toerisme. In alle gevallen is er aandacht voor de natuur en het milieu en is duurzaam toerisme ook een manier om duurzame werkgelegenheid te creeëren.

Eco toerisme en meer.

Bij eco toerisme denk je misschien aan een natuur reis, zoals een vogelreis of vlinderreis maar bij eco toerisme kan je ook denken aan een reis door het regenwoud van de Amazone in Brazilië of een cultuurreis in Mexico. Eco toerisme gaat vaak om natuurbehoud. Als je als toerist bijvoorbeeld olifanten of neushoorns gaat kijken met een gids in Zuid-Afrika en van het geld wat de toeristen in het laatje brengen kunnen beheerder worden aangesteld die het stropen tegen gaan, heb je een win/win situatie. Natuurbehoud, duurzame werkgelegenheid, bescherming van wilde dieren en toerisme wat meer is dan een vakantie met alleen lol maken. Eco toerisme heeft zeker de toekomst, ook als je in een ecologisch vakantiehuisje logeert en slaapt bij de plaatselijke bevolking of bij een indianenstam. Met respect voor de mens, dier en natuur natuurlijk.

Een ecologisch vakantiehuisje in Nederland huren.

Je hoeft geen verre reis te maken om te kunnen genieten van een ecologische vakantie of eco toerisme.  je bent ook een eco toerist als je in een natuurhuisje in de Ardennen verblijft en op de fiets van de Ardennen geniet. Met biologische maaltijden, wel of niet vegetarisch, draag je ook bij aan een beter milieu. Moeder aarde zal blij zijn met iedere stap die helpt de natuur en de dieren te beschermen. Zie hier de mogelijkheden voor een vegetarische vakantie.  Duurzaam toerisme is meer dan op de fiets stappen en genieten van de natuur. Duurzaam toerisme is naast duurzaam reizen, bijvoorbeeld met de fiets of trein ook aandacht voor het milieu, natuur en mensen hebben. Door het huren van een ecologisch vakantiehuisje in plaats van een luxe villa op een bungalowpark met zwembad en sauna maak je een begin. En,.  een goed begin is het halve werk.