Vakanties tegen stress

Vakanties tegen stress, het werkt.

Ben jij toe aan een anti stress vakantie?? Een vakantie waarbij je helemaal tot rust komt en de hectiek van alledag even kunt vergeten en loslaten? De oorzaak van stress kan vele kanten op. De één heeft stress van altijd maar weer prestaties moeten leveren terwijl de andere gestressd is vanwege een hoge financiële druk, eigen huis, opgroeiende kinderen en te veel verplichte sociale contacten. Dan heb je nog relatie stress, spanningen door overmatig geluid en asociale mensen die nergens rekening mee houden.  En dan is deze opsomming nog lang niet compleet. Als je langere tijd te veel stress ervaart, kan dat je dagelijks functioneren in de weg staan en je kunt er zelfs ziek van worden. In dat geval wordt het tijd een vakantie tegen stress te boeken. Een anti stress vakantie of mindfulness vakantie bijvoorbeeld.

Wat is een anti stress vakantie?

Bij een vakantie tegen stress, is het zaak dat je helemaal jezelf kunt zijn in een zo rustig mogelijke omgeving. In een verblijf in een ecologisch vakantiehuisje midden in het bos bijvoorbeeld is een goed voorbeeld van een plek waar je zeker tot rust zal kunnen komen. Bekend is dat een groene omgeving rustgevend is. Om die reden huren veel mensen een natuurhuisje in de Ardennen. Een huisje in de bossen of heuvels. Met alleen maar natuur en stilte om je heen. Stilte kan ook zoveel goeds met een mens doen die onder zware druk staat.  Er zijn echter ook voorbeelden van vakanties tegen stress te vinden waarbij professionals je bij staan om weer helemaal tot jezelf te komen. Zo heeft Spa Dreams, zie boven, een aantal anti stress reizen en minderfulness vakanties in haar pakket.  Bij Spa Dreams kan je ook voor een yoga retreat kiezen of ayurveda reis. Allemaal goed voor lichaam en geest!

Meditatie vakantie, ook een optie om tot rust te komen.

Als je “een tot rust komen vakantie” zoekt, kan je ook overwegen een meditatie vakantie te boeken. Dat kan ook als je nog geen ervaring met meditatie en ademhalingstechnieken hebt.  Spa Dreams, zie bovenaan deze pagina, organiseert ook meditatie reizen. En je hoeft niet helemaal naar India of Thailand af te reizen. Je kunt bijvoorbeeld ook een meditatie vakantie in Spanje, Portugal of Frankrijk boeken. Uiteindelijk gaan alle vakanties tegen stress om hetzelfde principe. Helemaal tot rust komen vakanties en alle zorgen thuis laten. Je komt dan weer helemaal uitgerust thuis! Overigens is een wandelvakantie ook aan te bevelen. Van wandelen word je ook rustig, zeker als je in de bergen  wandelt of in een natuurgebied waar je nog stilte kunt vinden.