Waar boek je een fietsvakantie

Een fietsvakantie boeken, voor sportievelingen.

Wie sportief is en van fietsen houdt, doet er goed aan een fietsvakantie te boeken.  Maar in welk land houd jij je fietsvakantie en welke reisorganisatie is goed thuis in vakanties op de fiets?? In deze blog aandacht voor actieve fietsvakanties.  Van een fietsvakantie in Nederland ( lekker dichtbij ) tot een verre fiets groepsreis in Azië.  Eén ding is zeker, een fietsvakantie van 1 tot 3 weken is de ideale manier om te relaxen en actief aan je conditie te werken. En met een fiets groepsreis fiets je niet alleen en maak je ook nog eens nieuwe vrienden.

Fietsvakantie in Nederland boeken of verder weg?

Als je in Nederland woont en een vakantie met de fiets overweegt is waarschijnlijk de eerste vraag, een fietsvakantie Nederland boeken of verder weg?  Populaire landen binnen Europa voor een vakantie op de fiets zijn België, Frankrijk, Duitsland en Italië. Als je zin hebt in wat nieuws en van avontuur houdt, is bijvoorbeeld een groepsfietsvakantie Frankrijk van SNP reizen ontzettend leuk.  Als je nog wat verder weg wilt en van avontuur houdt, zou je een verre fietsreis naar een land als Mexico, Vietnam of Canada kunnen overwegen. Kijk eens naar de verre fietsvakanties van Djoser of Sawadee reizen. Sawadeee heeft ook een uniek aanbod fietsgroepsreizen voor singles. Hier vind je meer reis ideeën.

Een reisorganisatie voor je fietsvakantie uitzoeken.

Als je eenmaal hebt beslist waar jij dit jaar je vakantie gaat vieren is het zaak om uit te zoeken bij welke reisorganisatie jij je fietsreis gaat boeken. En de keuze in fietsreizen is groot. Zo organiseert ook de ANWB fietsreizen en heeft iedere grotere reisorganisatie wel een pakket fietsreizen in het aanbod.  Kijk eens bij het aanbod fietsvakanties van TUI, SNP Natuurreizen, Djoser, Sawadee, Fietsrelax of Kras Reizen. Ook als je een weekendje weg als 50 plusser in Nederland wilt boeken, is een weekend op de fiets ideaal.

Een goede voorbereiding voor je vakantie is noodzakelijk.

Je hebt wel een goede voorbereiding nodig bij je fietsvakantie.  Zelfs  voor een fietsweekend op de Veluwe of in Zuid-Limburg is enige voorbereiding nodig. Zorg er in ieder geval voor dat je fiets in goede conditie is en de banden op de juiste spanning zijn. Zorg voor goede fietskleding en voldoende eten en drinken onderweg.  Een proteineshake kan zeker helpen bij een lange fietstocht. En ook niet onbelangrijk, overschat jezelf niet. Als je normaal gesproken niet meer dan 5 kilometer achter elkaar fietst, ga dan geen fietsvakantie van 200 kilometer in de bergen boeken. dat is vragen om problemen. Veel succes met de voorbereiding van jouw actieve relax vakantie.