Wandelen en relaxen

Wandelen is één van de beste manieren om te relaxen.

Wie een actieve vakantie wil boeken en van wandelen houdt, moet eens overwegen een wandelweekend of wandelvakantie te boeken. Dat kan een individuele wandelvakantie zijn of een groepswandelvakantie.

Bij een individuele wandelvakantie huur je bijvoorbeeld een vakantiehuisje in Zeeland en ga je lekker zelf wandelen. Je stippelt zelf je wandelroutes uit, bijvoorbeeld met een wandelapp en bepaalt zelf in welke tempo je wandelt en hoe lang en waar. Je bent dus totaal niet afhankelijk van anderen maar organiseert zelf.  Bij een groepswandelvakantie of groepswandelweekend neem je deel aan een georganiseerde groepswandeling, groepswandelvakantie of wandelweekend. Deze kan georganiseerd zijn door een wandelvereniging, reisorganisatie of een single reisorganisatie. Er worden ook groepswandel weekenden voor singles georganiseerd. Je zult zowel bij een individuele wandelvakantie of groepswandelvakantie volop kunnen relaxen. Wandelen heeft alles in zich om te ontspannen en een mens fit te houden.

Wandelen met de hond en relaxen met je huisdier.

Als je een individuele wandelvakantie boekt, kan je meestal je hond meenemen. Met een groepswandelvakantie wordt dat wat lastiger. Er zijn echter reisorganisaties die een weekendje weg in Nederland organiseren en waarbij de hond mee kan. relaxen met je hond dus.

Je kunt er ook voor kiezen een vakantiehuis te huren met omheinde tuin, zeker handig met een wandelvakantie met de hond.  De hond kan dan heerlijk relaxen in de tuin en jij kunt lekker met of zonder hond je ding doen. Beiden gelukkig. Wandelen met de hond is trouwens ook meditatief.

Proteineshakes gebruiken tijdens je wandelvakantie.

Als je een wandelvakantie of andere actieve vakantie hebt geboekt welke een behoorlijke fysieke inspanning vraagt, zou het gebruik van proteineshakes kunnen helpen. Ze bevatten hoogwaardige eiwitten en dat is precies wat je spieren nodig hebben. Je kunt ook kiezen voor proteinerepen en zelfs voor plantaardige eiwitshakes of eiwitrepen. Vegan proteineshakes zijn licht verteerbaar. In veel vegan producten worden tegenwoordig vitamine B12 toegevoegd. Dat garandeert dat je geen B12 tekort komt.