Wandelen in Schotland

Wandelen in Schotland, vakantietip 2020.

Nog geen concrete vakantieplannen voor de zomervakantie 2020?? Ben je een actief persoon en houd je van wandelen in een groene omgeving? Dan hebben wij een tip voor je. Ga dit jaar eens wandelen in Schotland. Een wandelvakantie Schotland is anders en uniek. De Schotse Hooglanden zijn verrassend anders en de wandelroutes zijn goed aangegeven. Daarnaast vind je goede hotels in Schotland en is het ook mogelijk een groepswandelvakantie te boeken. Op deze pagina praktische informatie waar te wandelen in Schotland en waar een wandelvakantie Schotse Hooglanden te boeken.

Waar een wandelvakantie Schotland boeken?

De vraag “waar een wandelvakantie Schotland” te boeken, kan alleen beantwoord worden als je weet, welke type vakantie je wilt. Wil je op individuele basis wandelen? Meedoen aan een groepswandelvakantie? Single wandel vakantie? Of een all inclusvie vakantie?? Wil je een korte vakantie van 3, 4 of 5 dagen of 14 daagde wandelvakantie? ga je voor het beginnersniveau of kies je voor een wandeling door de Schotse Hooglanden voor een niveau ervaren wandelaar? Als je deze antwoorden op een rij hebt gezet, kies je een vakantie van bijvoorbeeld SNP Natuurreizen, Djoser, Kras of Eigenwijze Reizen. Als je met de bus wil reizen,kies je bijvoorbeeld voor OAD.

Wandelen in Schotland met een groep?

Als je geen zin hebt om alleen te wandelen, kan je voor een wandel groepsvakantie kiezen. Meestal bestaat zo een groep uit 15 tot 25 personen en zijn de deelnemers vrouwen en mannen. Bij de single reizen neem je deel aan een wandelvakantie met singles van je eigen leeftijdsklasse.

Je bagage laten vervoeren

Als je van hotel naar hotel gaat wandelen in Schotland, is het natuurlijk niet te doe om je bagage mee te sjouwen. Daarom bieden de meeste reisorganisaties wandelvakanties Schotse Hooglanden aan inclusief bagagevervoer.

Moet je een goede conditie hebben om te kunnen wandelen in de Schotse Hooglanden?

Wandelen in de Schotse Hooglanden is best wel pittig. Je moet dus wel een bepaalde conditie hebben en voldoende wandel kilometers in de benen. Goede lange afstand wandelschoenen is zeker ook een vereiste.

Soms kan de hond ook mee op wandel vakantie

Bij bijvoorbeeld Eigenwijze Reizen en Simi vakanties, kan je wandelvakanties met hond boeken. Zeker prettig als je een individuele wandelvakantie hebt geboekt . Daarnaast prettig voor mensen met een fysieke of visuele beperking.