wandelweekend in de natuur

Wandelweekend in natuur.

Wie van wandelen houdt en een wandelweekend in de natuur wil boeken, kan zich op deze pagina oriënteren op de vele mogelijkheden. Of je nu een wandelweekend in de natuur van Zuid-Limburg, Drenthe, De Ardennen, Schotland, Ierland of de Auvergne wil boeken, de mooiste natuurwandelingen met gids vind je hier.  Ook voor natuurwandelingen met singles of met de hond.  Je kunt zelf je natuurwandeling organiseren of je aansluiten bij een georganiseerd weekend waarbij wandelen en de natuur voorop staat. Wandelen is gezond en van de natuur krijg je inspiratie en levenskracht. Wandelen in de natuur kan meditatief zijn. Je komt tijdens deze wandelingen helemaal tot rust. Hier vind je informatie over jouw natuur wandelweekend.

Natuurwandelingen tijdens wandelweekend.

Natuurwandelingen zijn de meest populaire wandelingen tijdens georganiseerde groepswandelingen en individuele wandelweekenden. Als je een individueel wandelweekend wilt boeken heb je naast goede wandelschoenen, mooi weer en een goed humeur ook een leuke plek nodig om te kunnen overnachten en dan bij voorkeur midden in de natuur.  Een natuurhuisje huren is dan de ideale oplossingen. Natuurhuisjes staan vaak midden in het bos, aan de rand van een meer, op een boomgaard of in een vallei. Als je kunt overnachten in een natuurhuisje kan je genieten van de stilte want de meeste natuurhuisjes liggen op stilteplekken en zijn ideaal om te overnachten in het kader van natuurwandelingen.  Je kunt een natuurhuisje huren als je een wandelweekend in bijvoorbeeld Zuid-Limburg, Drenthe of op de Veluwe boekt, maar ook natuurhuisjes in de Ardennen, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg zijn zeer de moeite waard. Hier vind je informatie over het huren van een natuurhuisje in de Ardennen.

Wandelweekend Nederland boeken?

Als je in Nederland of Vlaanderen woont, is een wandelweekend in Nederland ideaal. In bijna alle provincies in Nederland worden natuur weekend wandelingen georganiseerd, ook voor 55 plussers, alleenstaanden en jongeren. Met name Kras Reizen, Tui en SNP Reizen hebben een groot en aantrekkelijk aanbod wandelweekend reizen waarbij natuurwandelingen centraal staan. Deze georganiseerde groepswandelingen staan altijd onder begeleiding van een gids en de groepen deelnemers zijn meestal mannen en vrouwen, singles, gezinnen en stelletjes. Je kunt echter ook een wandelweekend Nederland boeken met bijvoorbeeld alleen alleenstaanden of alleen 50 plussers. Of je nu een wandelweekend in oktober, maart of mei wilt boeken, in Nederland kan je het hele jaar door mooie natuurwandelingen maken. Ook als je een hond hebt, kan je meedoen aan een wandelvakantie- of weekend in Nederland.  Een last minute vakantie met 2 honden ligt wat moeilijker.

Natuurwandelingen boeken tijdens weekendjes weg bij SNP Reizen.

Als je een natuurmens bent en de de meest pure natuurwandelingen wilt boeken, moet je bij SNP Reizen zijn.  Voor natuurwandelingen en weekendjes weg in de Ardennen, Nederland, Frankrijk, Portugal, Schotland, Ierland en elders in Europa. Bij SNP Reizen zit wandelen in het bloed. Al sinds 1984 organiseren zij natuurreizen waaronder ook vogelreizen en actieve reizen. SNP Reizen is in 1984 opgericht als Stichting Natuurstudie Projecten en is nog steeds een duurzame reisorganisatie. Duurzaamheid staat ook bij de wandelweekend van SNP reizen centraal, of je nu een wandelvakantie boekt in Portugal, Ierland of Zuid-Limburg. SNP Reizen organiseert ook Fietsvakanties en fietsweekenden. Voor de natuurliefhebber die van wandelen of fietsen houdt en graag een weekendje weg gaat met andere natuurvrienden.

Wandelen met singles

Ben je alleenstaand en vind je het leuk om met andere vrijgezellen te wandelen?  Een wandelweekend met singles is super leuk en relaxed. Je kunt je aansluiten bij een wandel single weekend in Nederland of de Ardennen maar als je langer op reis wilt zijn er ook vele mogelijkheden. Boek een single wandelvakantie naar bijvoorbeeld Oostenrijk en ga lekker bergwandelen. Of boek met Djoser of Sawadee een single reis naar een ver land in Azië en ontdek nieuwe culturen.  Single reizen zijn altijd leuk. Of je nu gaat wandelen, fietsen, wintersporten of een andere actieve manier van reizen boekt. Je kunt onder andere met Simi Reizen, Estivant of Sawadee reizen een single weekend of vakantie boeken.  Hier vind je meer informatie over actieve single reizen.